top of page
Zoeken

De eerste

Daar gaat ie dan. Mijn eerste blog. Hoe te beginnen en hoe te eindigen, vraag ik mijzelf af. Met een onverwachte ontzettend grappige kwinkslag, of met een hele indrukwekkende levensbeschouwing?

Zou er nu al iemand stoppen met lezen en … hallo is er überhaupt wel iemand die dit leest? Heb ik eigenlijk wel wat te vertellen, ben ik interessant genoeg? Durf ik dit door te zetten? Val ik op… en wil ik dat? Is mijn aanpak wel origineel genoeg en is dat eigenlijk nodig? Dit bedenk ik allemaal al schrijvend.

Daarom voelt deze aanpak van zo’n eerste blog voor mij nu heel origineel aan, maar ik vrees dat vele anderen mij hierin al zijn voorgegaan. Dat heb ik ook met fotograferen. Ik ontdekte op een dag hoe mooi het is om een prachtige rij bomen te zien spiegelen in het stille water. Hoe gaaf het is om het resultaat te zien van fotograferen in de mist. Welke mooie kleuren er verschijnen tijdens een zonsondergang in de lucht en op het water.

Maar ik verraste mijzelf het meest met de ontdekking van het blauwe uurtje. Zo bijzonder dat er op dat moment zulke mooie, vooral blauwe, kleuren te zien zijn. En dat die prachtige blauwe lucht in het schemerdonker zo goed is vast te leggen op een foto.

Op Instagram ontdekte ik dat mijn bijzondere fotografische ontdekkingen al veel eerder door heel veel anderen zijn ontdekt, waarschijnlijk ook door jou. Dat mijn super originele foto’s helemaal niet zo origineel zijn.

Gelukkig ontdekte ik ook dat ik dat eigenlijk helemaal niet vervelend vind, maar juist erg kan genieten van al die prachtige foto’s. Dat het ontdekken van een bijzonder fotomoment voor mijzelf helemaal niet origineel hoeft te zijn.

Dat ontdekken iets heel persoonlijks is. Dat voel ik met fotograferen en schrijven. Het is voor mijzelf vooral erin opgaan en genieten van het moment.

Natuurlijk hoop ik dat er op een later moment iemand geniet van mijn foto’s en op een dag glimlachend deze blog leest. En dus mij ontdekt. Dát zou voor mij nog eens een mooi moment zijn om van te genieten.

Bedankt voor dit eerste moment, fijne dag, Peter Haitsma


Klik op de afbeelding voor mijn blogpagina Doen!


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

HELGOLAND

VERKIKKERD

Yorumlar

5 üzerinden 0 yıldız
Henüz hiç puanlama yok

Puanlama ekleyin
bottom of page