top of page

Frank Peters

Peters Winters Tale1 - Frank Peters

De zeeuwse fotograaf Frank Peters is winnaar geworden van de International Photography Awards (IPA) met twee winterfoto's van Zeeuws-Vlaanderen. Hij werd eerste in de categorie Fine Art Minimalism. Ook ontving hij verschillende eervolle vermeldingen voor foto's van Cadzand strand en het zuidhollandse Ouddorp. De IPA is één van de meest prestigieuze fotowedstrijden ter wereld waar jaarlijks tienduizenden fotografen aan deelnemen. 

Peters Winters Tale 2 - Frank Peters

De winnende foto’s zijn deze winter gemaakt in het besneeuwde polderlandschap van west Zeeuws-Vlaanderen. “Het landschap leent zich heel goed voor minimalistische fotografie omdat het uitgestrekt en leeg is”. De eervolle vermeldingen zijn voor foto’s van het ‘lelijke’ bouwwerk in de zee voor Cadzand en de bij fine art en landschapsfotografen zeer bekende steiger bij het boothuis van Ouddorp.

Peters Spaceman - Frank Peters
Peters Study Bathing Jetty 2 - Frank Peters
Peters Study Bathing Jetty1 - Frank Peters
Peters Study Bathing Jetty 3 - Frank Peters

Frank Peters werkt als reisfotograaf voor Bergen Magazine en Wandel Magazine en publiceerde in dagblad Trouw, De Volkskrant en Reishonger.nl. Daarnaast is hij cameraman voor o.a. RTL, New Sense Media, Victor DeConinck Producties en werkte hij voor RTV-Dordrecht en TV-Rijnmond.

Frank publiceerde onlangs zijn fotografie boek ‘The Story of my Light’ met verhalen achter de foto’s van verschillende reizen door Europa en de VS.

Passie - Frank Peters
The story of my light - Frank Peters

The story of my light - Landscape Photography - Frank Peters

 

In dit boek neem ik je mee op reis, door de verhalen achter mijn foto's te vertellen (teksten in het Engels en Nederlands). Dit zijn reflecties die dieper graven en meer over de afbeeldingen vertellen dan alleen de locatie en de realisatie van de foto. Het boek gaat over mijn fascinatie voor desolate landschappen en dynamische skylines, maar ik stel ook vragen, ik twijfel aan mezelf en hoop je soms te laten glimlachen.

 

Het gaat over mijn avonturen in de bergen, over het noorderlicht, teleurstellingen, een mislukte liefde, soms filosofisch, soms met een knipoog, maar ook poëtisch getinte teksten over het mooiste licht, inspirerende kunst en mijn liefde voor fotografie. Kortom, verhalen die horen bij de kleurrijke foto's die ik maakte tijdens verschillende reizen in Europa, de VS en Nederland.

 

Passie

 

Plotseling zie ik een ‘mier’ naar boven bewegen. Een eenzame klimmer in een haast apocalyptisch landschap. Prachtige metafoor voor de nietigheid en tegelijkertijd de kracht van de mens. Een beeld dat met de snelheid van het licht ineens die gedachte bij me oproept nog voordat ik het zelf in de gaten heb, maar door de vertraging van handelen ook zomaar weer verloren kan gaan.

Gelukkig ben ik net op tijd om de onbekende klimmer in zijn mooiste pose vast te leggen. Een boodschapper van nietigheid en kracht en mijn grootste rechtvaardiging voor ‘passie’.

Klik hier om verder te lezen en/of het bestellen van The story of my light.

De onderscheiden foto’s behoren tot het vrije werk van Peters. Zijn vrije werk wordt vertegenwoordigd door en is te vinden bij verscheidene kunstgaleries en kunstwebsites: 

-  Online Galerij: https://www.onlinegalerij.nl/artist/frank-peters/

-  Artsy: https://www.artsy.net/artist/frank-peters

-  Peter van Os Art Gallery: https://www.petervanos.nl/frank-peters

-  Galerie Bij Leth: https://www.facebook.com/galeriebijLeth/

-  Saatchi: https://www.saatchiart.com/frankpeters

- Frank Peters: https://www.frank-peters.nl/

bottom of page