2.jpg

D E    Z E E

D I A N A    B O K J E

 

Wankelend onder de woeste kracht van de storm
razen de wolken voort

Een ontsnapte zonnestraal kust
met zijn gouden adem
de piek van de golven

Geraakt door de schoonheid
staar ik in de onpeilbare diepte

Verlamd door angst
schreeuwt onderhuids de vrijheid


 

Fotoblog l De zee - Diana Bokje

De zee heeft altijd al een enorme aantrekkingskracht op mij gehad. Wanneer je de wind in je oren voelt bulderen en in de onpeilbare diepte kijkt, voel je de grootsheid van de natuur en de nietigheid van de mens.

Fotoblog l De zee - Diana Bokje

Als de donkere wolken langzaam wegtrekken en de zon de zee omtovert tot een immense spiegel waarin lucht en water elkaar ontmoeten, hou ik mijn adem in voor de zilveren pracht die zich ontvouwt.

Fotoblog l De zee - Diana Bokje

Terwijl het reuzenrad langzaam ronddraait, en de bewonderende kreten van de bezoekers verstrooit over het stille wateroppervlak, vaagt de reflectie de aanwezigheid van de mens al uit.  Alsof het hiermee de tijdelijkheid en vluchtigheid wil benadrukken.

Fotoblog l De zee - Diana Bokje

Wanneer de zee ’s avonds zijn laatste adem uitblaast en de stilte zich over het water verspreidt, toont het ook hierin zijn grootsheid. De stilte houdt de tijd gevangen. In deze tijdloosheid komen mijn gedachten langzaam tot rust tot ik uiteindelijk, bevrijd van het verleden, zonder angst voor de toekomst, enkel in het nu geniet van het moment.

Fotoblog l De zee - Diana Bokje

De gouden adem van de zon blaast nog eenmaal over de oppervlakte en onthuld de donkerte van de nacht die reeds op de loer ligt om zich te voeden met het laatste restje licht.

Mist vind ik een van de meest bijzondere weerverschijnselen die er zijn. Het is een van de weinige dingen die mij vroeg mijn bed uit krijgt.

Fotoblog l Mist - Diana Bokje

Omringd door de stilte dwaal ik door een kleine wereld. Een wereld helemaal voor mij alleen. Geen geluid, zelfs de vogels zwijgen onder de zachte deken van licht die ons omhuld.

Fotoblog l Mist - Diana Bokje

Als de vleugels van een broedende zwaan die zijn jongen beschermd, verhullen de deemoedig hangende takken, de majestueuze den, gehuld in zijn stille mantel van mist.

Fotoblog l Mist - Diana Bokje

Zoals een Japanse bloesemboom in de lente, toont de lijsterbes zich in al zijn schoonheid in het tere herfstlicht.

Fotoblog l Mist - Diana Bokje

Als de zon langzaam zijn ogen opent, komen de schilderijen van vroeger tot leven in de warme ochtendmist.

Fotoblog l Mist - Diana Bokje

Wanneer de zon met zijn warme adem de mist laat smelten, hangt er nog een restje magie in de lucht.

foto 4. klein jpg.jpg

M I S T

D I A N A    B O K J E 

 
 
Van maken tot raken - Diana Bokje

Klik op de cover van het boek voor meer info en/ of bestellen

FOTOCOACH - DIANA  BOKJE

 

Als fotocoach geeft Diana fotografen het gereedschap en de inspiratie om hun fotografie visie, creativiteit en zeggingskracht te ontwikkelen zodat zij anderen kunnen raken met hun foto's.

“Het fotograferen zit mij in het bloed. Ik ben opgegroeid in een fotografennest, kreeg mijn eerste camera op mijn vierde verjaardag”, zegt zij. “Wat mij blijft boeien in de fotografie is de grote verscheidenheid aan beelden. Van prachtige esthetische tot rauwe prikkelende foto’s en soms ongrijpbare verbeeldingen van de werkelijkheid.

 

Mijn eigen fotografie heeft vaak een persoonlijke achtergrond. Een innerlijke strijd, bijzondere gebeurtenis of emotie die ik met behulp van fotografie bevraag. Universele vragen die de kijker raakt en anders laat kijken naar fotografie.” 

FOTO'S MAKEN DIE RAKEN

Van droom naar meeslepende foto in je eigen stijl

In haar boek word je op dit gebied ontwikkeld als fotograaf. Daar komt veel zelfonderzoek, persoonlijke ontwikkeling en doorzettingsvermogen bij kijken.

 

Elk fotoproject of mooie serie begint met een droom van de maker. Auteur, fotograaf en fotografiedocent Diana helpt je om die droom bij jezelf te herkennen en te ontwikkelen tot een aansprekende fotoserie of presentatie.

Ben je op zoek naar meer inspiratie, workshops of cursussen? Kijk dan op Vanmakentotraken.nl