top of page

Taiwan - deel 3  Jos Pannekoek

Tarokko national park

 

Het heeft eventjes geduurd maar de reis door Taiwan gaat weer verder richting het mooie Tarokko national park en Taitung, beiden aan de spectaculaire oost kust van Taiwan.

Tarokko national park word gezien als mooiste gebied in Taiwan, en kan wel zeggen dat dit zeker niet voor niks is.

De oostkust van Taiwan is behoorlijk grillig, eigenlijk direct vanaf de kust beginnen de bergen, en op sommige plekken zijn de kliffen echt mega hoog.

Wanneer je naar Tarokko gaat zul je waarschijnlijk rijden vanaf Taipei, de route hier naartoe is echt al geweldig, heel de oostkant rij je over mooie bergwegen met bijna continu uitzicht langs de kliffen en de oceaan.

Taiwan 2018 - Jos Pannekoek

De oostkust van Taiwan, met vrijwel direct de bergen die uit de zee omhoog komen. 

Dit is het strandje bij het hotel waar we verbleven,  hier werd in de ochtend ook het ontbijt geserveerd.

Leuk, goedkoop en mega vriendelijk!

Het hotel wat we hier hadden was naar mijn mening wel het leukste en gelijk goedkoopste hotel van alle hotels die we hebben gehad in Taiwan.

Het hotel ligt op 20 meter van het strand en bestaat uit 4 kleine huisjes op een soort van palen met balkon waar je in de avond  lekker kunt zitten. Luxe was het absoluut niet, een douche, bed en airco meer was het niet. Maar het was vooral de tuin waar de huisjes in stonden en de mega vriendelijke eigenaar.

 

Wij waren in januari 2018 de enige gasten, de eigenaar vroeg dan hoe laat we wilden ontbijten, dat we eerst gingen fotograferen was dan ook geen enkel probleem. Vervolgens als we terug kwamen werd het ontbijt vers gemaakt en geserveerd op het strand, echt een fantastische ervaring om in alle rust hier je ontbijt te nuttigen. In de verre omtrek was er ook helemaal niemand te zien, en het enige geluid wat je hoort zijn de grote golven van de oceaan.

Taiwan 2018 - Jos Pannekoek

De smalle imposante kloven in Tarokko Nationaal park, midden op de dag

Tarokko park

Tarokko  park bestaat uit smalle kloven die uitgesleten zijn door de de rivieren, en beneden in de kloof kijk je soms echt 1000 meter omhoog naar de steile bergwanden, je voelt je echt heel klein als je daar loopt, maar het is oh zo prachtig.

 

Fotografisch is dit echter bijna niet in beeld te brengen,  de grootsheid van dit landschap is me hier niet echt gelukt om dit goed in beeld te brengen.

Probleem ook door de steile wanden is dat je nooit mooi ochtend of avond licht  hebt, het licht valt pas in de kloof als het zonnetje recht boven je staat, en dan is het extreem hard. 

 

We zijn hier een 3 tal keren ‘s morgens wezen fotograferen, en uiteindelijk wel wat foto’s kunnen maken, maar het zijn dan toch meer de detail foto’s uit het grotere landschap. Uiteindelijk is het ook gewoon accepteren dat je het niet zo op de foto krijgt als dat je zou willen, en moet je gewoon genieten van het daar zijn.

Taiwan 2018- Jos Pannekoek

Prachtig hoe de rivier in het verleden hier de mooie tekening in de rotsen heeft gemaakt, let ook op de mooie azuurblauwe kleur van het water.

Taiwan 2018 - Jos Pannekoek
Taiwan 2018 - Jos Pannekoek

Gelukkig zijn er in het park genoeg mooie onderwerpen te vinden om te fotograferen. 

Op de tweede foto is weer duidelijk te zien hoe de rivier in de vele jaren prachtige tekening heeft gecreëerd in de rotswanden.

Eternal Shrine Waterfall

Hotels en motels zijn trouwens in Taiwan overal wel te vinden, het makkelijkste is om ter plekke of vooraf je hotels te booken via één van de online website als booing of Agoda. Per nacht moet je rekenen op ongeveer 30 tot 80 euro per nacht.

In het geval van een bekende attractie als Tarokko is het wel verstandig om net buiten het park je hotel te zoeken, er zijn ook hotels in het park, maar reken dan gauw op 100-200 euro per nacht.

 

Een bekende attractie in Tarokko is de Eternal Shrine Waterfall, bovenop de waterval staat een mooie authentieke tempel gebouwd wat het zeker uniek maakt.

Hij ligt direct aan het begin waar je het park binnen rijdt, dus even een stopje hier maken is zeker de moeite.

.

Taiwan 2018 - Jos Pannekoek

De mooie waterval en de Eternal Shrine tempel.

Al met al is Tarokko nationaal park een prachtig gebied om te bezoeken, houdt er rekening mee dat je de grootsheid van de natuur lastig kunt vastleggen op beeld, maar ga voor de mooiere details in het landschap en geniet gewoon van de mooie natuur daar.

Taitung

 

Wanneer je de mooie route langs de oostkust verder naar het zuiden volgt kom je aan in de omgeving van Taitung.

Taitung staat bekend om zijn vele natuurlijke warmwaterbronnen, deze bronnen vind je trouwens op nog vele andere plaatsen in Taiwan. 

 

Je hebt warmwaterbronnen die gewoon nog midden in de natuur liggen en er zijn spa hotels die gebruik maken van het natuurlijke warme water en hier de baden mee vullen.

Het is sowieso heerlijk om hier na een ochtend fotograferen lekker in te ontspannen, temperaturen van  de warmwaterbronnen gaan tot 60 graden,kan me niet voorstellen dat mensen dit niet lekker vinden.

 

In de omgeving van Taitung zijn er genoeg interessante dingen om te fotograferen ook, zo heb je bijvoorbeeld de vele mooie rijstvelden, en in het winterseizoen staan die rijstvelden dan weer vol met koolzaad wat een prachtig geel decor geeft tegen de hoge bergen.

Leuk om naar toe te gaan is Mr Brown road,  hier kun je fietsen huren en heerlijk door de rijstvelden/koolzaadvelden heen fietsen. 

Taiwan 2018 - Jos Pannekoek

In de winter is het vooral koolzaad wat je ziet rondom Taitung, prachtig gezicht al die gele velden met in de achtergrond de mooie bergen.

Met veel plezier staan fotograferen in de regen!

Ook de kustlijn is hier vrij spectaculair, mooie rotspartijen en een zon die recht voor je neus opkomt maakt dat je hier hele mooie zonsopkomsten kunt fotograferen.

 

Wij zijn naar een plekje geweest met de moeilijke naam Xiaoyeliu. In het donker waren we vertrokken vanuit het hotel en bij aankomst begon het te regenen. Toch besloten om maar naar de kustlijn te gaan wandelen, en hier werden we echt beloond met een spectaculaire zonsopkomst.

 

Continu staan fotograferen in de regen, maar de kleuren die ontstonden in de lucht waren echt geweldig, werkelijk alles werd in een rode gloed gezet.

Taiwan 2018 - Jos Pannekoek

Zeker één van de mooiste zonsopkomsten die we mee hebben gemaakt in Taiwan, we stonden in de regen,

maar als je dit voor je ziet dan maakt dat echt niet meer uit.

Suikerappels

 

Zeker ook een aanrader om te proberen in Taitung is het zogenaamde Budha head fruit, in Nederland worden ze ook wel suikerappels genoemd.

Ze worden hier geteeld, en kan me nier herinneren ooit wel eens fruit te hebben gegeten wat zoeter was als deze.

 

Voor ons was Taitung de eindbestemming van de reis begin 2018, en zeker door de mooie spa-hotels en de warmwaterbronnen was dit een hele mooie locatie om een reis te eindigen.

Na een lange reis met iedere dag opstaan om 05:00 hr voor de fotografie is het heerlijk om dan even een paar dagen te kunnen ontspannen.

 

Dank voor je aandacht

 

Mijn volgende blog zal gaan over Alishan national park, eigenlijk ook wel een must-see als je naar Taiwan gaat.

Prachtige bergen omhuld in wolken en eeuwenoude bossen.

Onderstaande foto is uitzicht vanaf Xiding over de bergen van Alishan tijdens zonsopkomst.

Taiwan 2018 - Jos Pannekoek

Ik waardeer het zeer als je een reactie wil achterlaten. 

 Tot ziens bij mijn volgende blog hier bij Boeksz. Met vriendelijke groet, Jos Pannekoek (www.jospannekoek.com)

bottom of page