Gewoon - Jan Koetze

Gewoon - Jan Koetze

Mijn naam is Jan Koetze en sinds een jaar of 15 hou ik me hobbymatig bezig met natuurfotografie. Mijn uitlaatklep en voor mij de manier om mijn drukke baan als ICT'er voor de Nederlandse overheid te ontvluchten.

 

Het is dan ook veel meer dan alleen maar fotograferen voor me. Ik ga op in alles om me heen en kan daarmee al het andere wat me op dat moment bezig houdt volledig los laten.

 

Ik hoop dat dit alles een beetje in mijn foto's is terug te zien. Veel plezier met het lezen van mijn blogs. Jan Koetze

Hieronder vind je een overzicht van mijn blogs. Klik op de afbeelding om de blog te lezen.

luidruchtige_hangjongeren_edited.jpg

2.  V I S D I E F JE S

... bedacht ik me dat hun gedrag niet heel erg afweek van ons menselijke drukke gedrag ...

 

Wonende in een grote stad kan ik genieten van het observeren van mensen. Gewoon ergens op een terras zitten en onder het genot van een cappuccino genieten van alles en iedereen om me heen en wat ze allemaal doen. 

De innig verstrengelde geliefden die elkaar gewoon niet los kunnen en vooral willen laten,  een zwerver die probeert aan wat geld of eten te komen, het echtpaar wat elkaar ogenschijnlijk niets meer te vertellen heeft, een wat oudere keurig geklede heer die voortdurend op zijn horloge kijkt, een ietwat uitbundig gekleed groepje vrouwen van middelbare leeftijd die elkaar kennelijk sinds jaren weer zien, jongeren welke een taal zijn gaan praten die ik allang niet meer begrijp, het maakt niet uit. Ik geniet met volle teugen van dit alles.

De Eenling - Jan Koetze
De Bedelaar - Jan Koetze

De Eenling

De  Bedelaar

Miscommunicatie - Jan Koetze

Miscommunicatie

De Koopjesjager - Jan Koetze

De Koopjesjager

De Tweeverdieners - Jan Koetze
De Luidruchtige Hangjongeren - Jan Koetze

De Luidruchtige Hangjongeren

De Tweeverdieners

Maar er is ook een kant aan me die hunkert naar rust en duidelijk grenzen en lijnen. Kaders zoals je wilt, ik heb ze nodig. En gelukkig vind ik dat terug in, zoals we dat dan noemen, de natuur. Daar heerst rust en balans. Daar is alles duidelijk. 

Tenminste, zo lijkt het want toen ik wat maanden geleden in alle vroegte in de haven van Scheveningen een kolonie visdiefjes aan het fotograferen was bedacht ik me dat hun gedrag niet heel erg afweek van ons menselijke drukke gedrag. Ook daar zag ik geliefden die niet van elkaar zijde afweken, ook daar zag ik een dier bedelen om een prooi bij een ander dier, ook daar zag ik een koppel naast elkaar zitten die het weer goed probeerde te maken en ook daar een kakofonie tussen jonge dieren wat ze alleen maar zelf konden begrijpen. 

De Geliefden - Jan Koetze

De Geliefden 

De dames en uiterlijke verzorging - Jan Koetze

De dames en uiterlijke verzorging

Het is erg interessant om, zittende op de kade, zo’n groep te fotograferen en deze momentjes proberen vast te leggen.  Een echte aanrader.

Goedmakertje - Jan Koetze
Eenzaam Heerschap - Jan Koetze

Goedmakertje 

Eenzaam Heerschap

BLOGS

 

persoonlijk

 

eigenzinnig

VERRASSEND

 

inspirerend

FOTOBOEKEN

 

passie

 

mooi

LEREN

 

inspirerend