top of page

Dichterbij - Fotodichten door Pauline Rote

00001
€17.95
Uitverkocht
1
Productgegevens

Dichterbij - Fotodichten door Pauline Rote


“Een gevoelsreis door middel van foto’s en gedichten”

Ik schrijf en fotografeer puur vanuit gevoel. Elk gedicht is een ontdekking voor mijzelf en ontstaat gaandeweg het schrijven. Ik schrijf met mijn buik en niet met mijn hoofd.
Zo ontstaat er elke keer een nieuwe ontdekkingsreis in mijzelf en laat het mij ook meer van het leven leren. Ze brengen mij letterlijk dichterbij mijzelf en mijn gevoel.
Het brengt me in contact met mijzelf en heeft mij ook in contact met anderen gebracht. Een wonderlijke en bijzondere ontdekking en reis!


Alle gedichten gaan over het leven, over vallen en ook weer opstaan, over geluk en ook de minder fijne kanten ervan. Maar wel met een positieve boodschap, van nature ben ik een optimist.

Voor mij is schrijven een uitlaatklep. Ik denk dat ik ermee aardig wat kosten bij professionele hulpverleners heb bespaard. Als de woorden er staan is het een feit en kan ik er niet omheen. En dan laat het mij een stukje naar binnen kijken. Eigenlijk zijn het stuk voor stuk spiegels. Het schrijven en lezen van mijn eigen gedichten werkt helend voor mezelf als een spiegel van mijn ziel.


Inspiratie haal ik dus ook uit mijn eigen levenservaringen. Mijn hoofd is een continu fabriek waarin de radartjes van gedachten nooit stoppen en altijd weer nieuw “food for thought” opleveren.
Maar ik kan ook geïnspireerd worden door muziek die ik hoor, een boek, een film of iets anders wat mijn aandacht pakt. Ook kan het komen door een gesprek met iemand, een overpeinzing daarover of een gemoedstoestand.
Zo ook kan ik een gevoel krijgen bij een foto die ik maak.
Fotograferen doe ik ook met mijn buik, al helpt het (technisch) hoofd wel een handje. Voor mij moet een foto iets oproepen, je laten nadenken.


Ik hou ervan om sfeer in mijn foto’s te vangen, mooi licht, een mistige ochtend of een klein beestje wat je laat verwonderen.
Macrofotografie en landschap, allen in de natuur zijn bij mij veruit favoriet. Het liefst loop ik de hele dag in de natuur met mijn camera bij mij. Heerlijk mijn hoofd leegmaken en mijn geheugenkaart vol.


Ik kan intens genieten van de rust in de natuur en mij verwonderen over alles wat het te bieden heeft. De zon die speelt met het landschap, bij voorkeur een mistige in de ochtend. Of een plukje gras waar de dauwdruppeltjes nog op zitten. Of een sprinkhaantje dat omhoog kruipt uit het gras, weet dat we elkaar gezien hebben en zich toch overgeeft aan mijn camera als gewillig model.


Fotograferen is voor mij een combinatie van mijn rust in de natuur vinden en daardoor ook de rust in mijzelf en me verwonderen over de kleine dingen.
Net als met schrijven fungeert het als een soort mindfullness en geeft het mij mooie inzagen en ook ontspanning.


Een selectie en combinatie van mijn 2 passies zijn nu gebundeld in dit boekje.

Ik hoop dat jij als kijker en lezer een stukje mee gaat op mijn ontdekkingsreis en dat het bij jou ook iets moois oproept.


Pauline Rote (1965) is gepassioneerd hobbyfotograaf en schrijft gedichten maar ook korte verhalen.
Wekelijks schrijft zij een fotodicht blog op de website van Boeksz.com
Van haar zijn inmiddels een aantal foto’s gepubliceerd.
Dit is haar schrijversdebuut.


Productinformatie

  • Auteur: Pauline Rote
  • Uitvoering: Hardback
  • Formaat: 21 cm hoog, 15 cm breed
  • Pagina's: 40
  • Druk: 1e
  • Uitgever: in eigen beheer uitgebracht

Verzendkosten, gratis bezorging in Nederland.


Levertijd, niet meer op voorraad!Bewaar dit product voor later
bottom of page