Gastblog - Inge Plomp

Gastblog Inge Plomp

 

Fijn dat je hier komt kijken, ik ben Inge Plomp, 55 jaar en werk als psychodiagnostisch medewerkster bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

Ik ben altijd al een beelddenker geweest (weet bijv. na een tijdje niet meer of ik nou het boek gelezen heb of de film heb gezien van iets), maar fotograferen doe ik pas zo'n 5 jaar fanatiek.

 

Begonnen met mijn mobiel, maar snel met een ‘echte' camera. Ik heb nu een Fujifilm XT-2 en een drietal lenzen (16mm, 80mm, 50-140mm). Ik fotografeer voornamelijk de natuur in al zijn facetten.

Heb er ook veel meer oog voor nu en kan intens gelukkig worden van een mooi vlindertje, een prachtige wolkenlucht of een mooie zonsopkomst.

Het bos - Inge Plomp
De kust - Inge Plomp
De Polder - Inge Plomp

Passie voor fotografie en ...

 

Naast mijn passie voor fotografie, heb ik nog een passie en dat is reizen. Het ontdekken van andere culturen en (vaak) overweldigende natuur, maakt me intens gelukkig.

 

Ik heb al heel wat landen in de wereld gehad, helaas fotografeerde ik toen nog niet op een manier zoals ik dat nu doe. Wel vorig jaar toen we (mijn man en ik) naar Santo Antão gingen.

 

Santo Antão

 

Santo Antão is een eiland voor de westkust van Afrika en behoort tot de Kaapverdische eilanden. Waar de meeste daarvan dor en droog zijn, is (een deel van) Santa Antão dat niet.

 

Het is ontstaan door een vulkaan en het gebied rond de vulkaan is groen, tropisch, rotsig en heel mooi. Het landschap van Santo Antão is verder erg ruig.

 

Er zijn veel ravijnen, kliffen en hoogteverschillen (max. 1.979m hoog).

Santo Antão - Inge Plomp

Wandeleiland

 

Het is een echt wandeleiland, je ziet er alleen ecotoerisme, stranden vind je er bijna niet. Het heeft ooit tot Portugal behoord en die invloeden zie je nog duidelijk terug. Er zijn geen resorts, maar wel een hele vriendelijk hardwerkende bevolking.

 

Deze foto hierboven is ’s morgens vroeg gemaakt, op weg naar de vulkaankrater. De weg daarnaar toe is een avontuur op zich, smal, rotsig en met steile afgronden. Ik hou wel van een beetje spanning en onderweg zijn we vele malen gestopt om van het uitzicht te genieten en natuurlijk om foto’s te maken.

 

Deze foto is gemaakt bij de vulkaankrater. We hebben er in en omheen gewandeld. Het is groot, mooi en ligt heel hoog, waardoor het geregeld in de wolken zit, maar bij ons was het helder en heet.

 

Op de bodem worden, met alle risico’s van dien, gewassen verbouwd en gewoond. Ook al kon ik niet de hele krater in één beeld vangen, krijg je hier toch, door de weg en het huisje, een idee van de afmeting.

Vulkaankrater - Inge Plomp
Valé do Paúl - Inge Plomp

Hike

 

Vanaf de vulkaankrater kun je naar Valé do Paúl lopen, een dal dat helemaal tot aan de zee doorloopt.

 

Het is super mooi, echt waanzinnige uitzichten.. De hike duurt zeker 3 uur, maar onderweg vind je kleine plaatsjes en restaurantjes.

 

Tegen de bergwanden verbouwen de bewoners gewassen zoals suikerriet. Elk jaar overstroomd het weer en beginnen ze opnieuw.

 

Wij hadden het geluk om daar ons eerste hotelletje te hebben en over de hele vallei uit te kijken. Na een dag wandelen, zien, ontdekken zaten we heerlijk op het terras met een drankje van dit geweldige uitzicht te genieten.

 

Deze foto is gemaakt vanaf dit terras en geeft een deel van de kloof weer.

Riberia Grande - Inge Plomp

Riberia Grande

 

Deze foto is gemaakt in de grootste stad op het eiland Riberia Grande. Een prachtige stad om een paar uurtjes door te brengen. Fotogeniek ook. Ik was erg gecharmeerd van deze kleurige muurschildering, vooral de tegenstelling met de vervallen panden ernaast, maakt het een sterk beeld.

 

Vanaf hier kun je over een stijl pad, met aan de ene kant de Atlantische Oceaan en aan de andere kant de rotsen van de berg, wandelen naar een heel mooi bergdorpje Fonteinhas. Echt de moeite waard, qua wandeling en qua plaatsje. Zie onderstaande foto.

Koffiebonen

In dit prachtige plaatsje hebben heerlijke  koffie gedronken, die ter plekke bereid wordt van de koffiebonen, die op het eiland groeien.

Fonteinhas - Inge Plomp

Grootsheid van de ...

 

Deze foto is gemaakt bij vissersplaatsje Ponta do Sol. Ik hou van de zee, de grootsheid van al dat water en de kracht die ervan uit gaat. In deze foto is dat goed te zien. Het vissersbootje lijkt nietig in al dat water en tegen de enorme rotswand.

Ponta do Sol - Inge Plomp
Vissersbootjes - Inge Plomp

Vrolijk en blij

 

Ik hou van kleur, hoe kleuriger hoe beter, het maakt me vrolijk en blij. Van deze bont gekleurde vissersboten moest ik dan natuurlijk ook een foto maken.

Dankjewel

 

Dankjewel voor je bezoek, ik hoop dat je geboeid bent door mijn verhaal en vooral door mijn foto's.

Ik sta open voor feedback, maar ook als je iets over mij of Santo Antão wilt weten, laat dan gerust een berichtje achter onder onderstaande slide show van mijn Nederlandse foto's.

 

Voor wie meer van mijn foto’s wilt zien kan terecht op Instagram: @_.pip.__

Groetjes Inge

Inge Plomp
Inge Plomp
Inge Plomp

BLOGS

 

persoonlijk

 

eigenzinnig

VERRASSEND

 

inspirerend

FOTOBOEKEN

 

passie

 

mooi

LEREN

 

inspirerend