Miranda Rens

It's me - Miranda Rens
It's me too - Miranda Rens

Wat een eer om jullie op deze site iets te mogen laten zien van mijn hobby, fotografie. Een hobby die een beetje toevallig is ontstaan. Foto’s maken vond ik vooral belangrijk omdat ik eerst mijn kinderen een mooi album, later een mooie digitale verzameling van foto’s mee wilde geven. In 2011 heb ik van mijn man een spiegelreflexcamera gekregen.

 

De eerste jaren heb ik hier mee nog niet zoveel mee gedaan. Vanaf het moment dat ik in 2016 twee keer een fotocursus heb gedaan, ben ik steeds vaker foto’s gaan maken en ontdekte ik hoe leuk ik dit vond.

 

Via Instagram benaderde Peter Haitsma mij of ik gastexposant wilde worden op zijn site. In zijn berichtje schreef hij dat hij mijn foto’s grafisch zo mooi vond. Dat toverde een lach op mijn gezicht. Mijn dochter doet een grafische opleiding, toch iets met genen?

Zonsondergang - deel 3. Van Miranda Rens
Zonsondergang - deel 4. Van Miranda Rens

Als ik foto’s maak vind ik het leuk om de ondergaande zon te fotograferen. De kleuren maken de foto’s meteen speciaal en zijn al snel mooier. Pasgeleden besefte ik me ineens dat ik als kind plaatjes heb gespaard van ondergaande zonnen die ik in een plakboek verzamelde. Misschien zat het er toch al altijd in…

Wie maakt mij wat - Miranda Rens
Het gaat om de binnenkant - Miranda Rens

De kinderboerderij is dicht bij mijn huis. Af en toe loop ik er naar toe om de dieren te fotograferen. Een handige manier om gemakkelijk dicht bij de dieren te komen. Ik heb bewondering voor fotografen die heel lang stil in de natuur liggen te wachten tot het dier langskomt die ze zo graag vast willen leggen. Geduldig zijn is best een eigenschap die bij mij past maar tijdens het vastleggen van foto’s is dat geduld tot nu toe ver te zoeken.  

Smeltende sneeuw tussen het mos - deel 1. Van Miranda Rens
Smeltende sneeuw tussen het mos - deel 2. Van Miranda Rens

Eind 2016 ben ik begonnen mijn foto’s op Instagram te zetten. Hier zag ik af en toe foto’s van mos langskomen. Op een zonnige winterdag zag ik een lelijk muurtje met mos en smeltende sneeuw. Hoe eenvoudig kan het zijn…

Samen is beter dan alleen - Miranda Rens
Op weg ... - Miranda Rens

Slakken… glibberige beestjes die zich tegoed doen aan mijn hosta’s. Ja, dat is waar, maar wat vind ik het leuk om ze te fotograferen. Het grote voordeel van slakken is dat ze niet zo vlug zijn, mooie vormen hebben en ik ze op kan pakken en neer kan zetten waar ik wil.

Tulpen zo ver je kan kijken - Miranda Rens
Gouden ochtendgloed - deel 1. Van Miranda Rens

De eerste foto is van een bollenveld in de buurt en tevens mijn meest gelikete foto op Instagram. De tweede foto is een foto die ik zelf erg mooi vind. Op Instagram kreeg ik reacties op de mooie bokeh. Hieruit bleek wel weer dat ik nog niet zo lang bezig was met fotograferen, want ik moest eerst opzoeken wat dit woord betekende. Men leert al doende…

No faces allowed - part 1. Van Miranda Rens
No faces allowed - part 2. Van Miranda Rens

In het voorjaar ging ik samen met mijn zusje naar de Pixperience. Een dag vol fotoworkshops. Tijdens de workshop met Bart Siebelink vertelde hij over de opdracht die hij aan zijn studenten geeft. Ga een dag fotograferen in de dierentuin, maar… No faces allowed. Dit heb ik zelf ook maar eens in de praktijk gebracht. Ik vond het leuk om mezelf hierin uit te dagen en zo eens op een heel andere manier te fotograferen.

Eenvoud - deel 1. Van Miranda Rens
Eenvoud - deel 2. Van Miranda Rens

De dierentuin in Emmen leent zich uitstekend om naast al die mooie dieren ook hele andere dingen te fotograferen. Er waren heel veel mooie details die ik vast wilde leggen.

Juffertje op het prikkeldraad - Miranda Rens
Dagpauwoog op vlinderstruik - Miranda Rens

Vlinders en juffertjes, insecten zijn zo mooi van dichtbij. Graag zou ik nog eens een macrolens kopen om deze kleine wezentjes van dichtbij vast te leggen. Wat is Gods wereld toch mooi!

Abstract - deel 1. Miranda Rens
Abstract - deel 2. Miranda Rens

Details, ik hou ervan. Mooie vormen, mooie lijnen. Sinds kort zit ik bij een fotoclub. Tijdens het maandthema abstractie merkte ik dat dit thema me aanspreekt. Mijn volgers op Instagram waarderen deze foto’s minder. Toch blijf ik ze af en toe plaatsen, gewoon, omdat ik ze wel mooi vind.

 

De eerste foto is van een prullenbak in de stad. Ik heb meerdere prullenbakken gefotografeerd, maar enkel bij één prullenbak scheen het licht er goed op. Zo zie je maar weer, de ene prullenbak is de andere niet… De tweede foto is een foto van de onderkant van onze tuinstoel net na een regenbui. Doordat de zon er op scheen werden de druppels net pareltjes.

Sinds ik fotografeer kijk ik anders naar de wereld om mij heen.

Dat is denk ik precies waarom deze hobby zo goed bij mij en zoveel andere mensen past.

 

Lieve groet, Miranda

BLOGS

 

persoonlijk

 

eigenzinnig

VERRASSEND

 

inspirerend

FOTOBOEKEN

 

passie

 

mooi

LEREN

 

inspirerend