Lucienne Booman

Lucienne Booman

Mijn naam is Lucienne Booman en ik ben geboren in Rotterdam in 1961. Sinds ik getrouwd ben woon ik in de Hoeksewaard. Ook breng ik, wanneer de temperatuur het enigszins  toelaat, veel tijd door bij mijn caravan in Brabant. Daar zit ik dichter bij de bossen en is het rustiger.

 

Ik vind het heel leuk om als één van de winnaars van de fotowedstrijd De Wadden een foto expositie te mogen houden hier op Boeksz & Fotografie. 

 

Fotograferen heb ik altijd leuk gevonden. Al waren het vroeger hoofdzakelijk familie kiekjes. Mijn grootste hobby was tekenen. Pas toen ik ergens in 2000 een van de eerste digitale camera's (waar je nog op floppy's moest opslaan!) in handen kreeg, ging ik mijn omgeving fotograferen. Maar door verandering van werk is het fotograferen toen op de achtergrond geraakt. In 2014 kreeg ik een spiegelreflex camera. De hobby fotograferen is toen nieuw leven in geblazen. Ik ging toen ook fotograferen omdat ik door een hersenontsteking een aantal beperkingen had opgelopen en voor therapie een bezigheid moest zoeken.

 

Dit leerde mij om anders naar alles te kijken!

In mijn tuin - Lucienne Booman
In mijn tuin - Lucienne Booman
In mijn tuin - Lucienne Booman
In mijn tuin - Lucienne Booman

Ik begon met fotograferen in mijn tuin, omdat ik in het begin fysiek niet ver van huis kon gaan. Maar gelukkig heb ik stap voor stap mijn bereik steeds verder kunnen uitbreiden. 

Verderweg! - Lucienne Booman
Verderweg! - Lucienne Booman
Verderweg! - Lucienne Booman

Mijn interesses zijn breed. Ik heb niet een specifiek thema of onderdeel van fotografie wat ik het liefste doe en heb ook geen echte eigen stijl. Ik vind alles mooi. Dat maakt de keuze om foto's voor een expositie uit te zoeken niet gemakkelijker :-)

Mensen - Périgueux - Lucienne Booman
Mensen -Thiviers - Lucienne Booman
Mensen -  Arles - Lucienne Booman

Van macro naar landschappen en mensen fotograferen! Al is dat laatste best lastig want vaak zijn dat de soort foto's die je stiekem maakt op straat. En dan wil ik graag de mensen zonder al te veel stoorzenders mooi vast leggen met de juiste camera instellingen. Daardoor doe ik er dan soms iets te lang over en word ik opgemerkt, sommige vinden dat leuk en poseren spontaan.

Deze foto's zijn gemaakt in Frankrijk. De eerste foto heb ik genomen tijdens een muziekspektakel op een pleintje in Périgueux. De tweede foto op een markt in Thiviers. En op de derde foto genieten kleurrijke nonnen van een straatmuzikant in Arles.

Wanneer je in een werkende molen een kijkje mag nemen, dan is één foto natuurlijk niet voldoende om alles te laten zien.

De Heimolen, ook wel Broeke Molen of Hoevense Molen, in Rucphen is een ronde stenen Beltkorenmolen, een zogenaamde bovenkruier. Ik kon daar heerlijk mijn gang gaan. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik het fotograferen van ruimtes best wel lastig vind om te doen.

De Heimolen - Rucphen - Lucienne Booman
De Heimolen - Rucphen - Lucienne Booman
De Heimolen - Rucphen - Lucienne Booman
De Heimolen - Rucphen - Lucienne Booman
De Heimolen - Rucphen - Lucienne Booman

Mijn favoriete vakantie land is Frankrijk, ook hier vind ik alles leuk. De mooie oude straatjes in de dorpen en steden, maar vooral de bergen, waarschijnlijk omdat ik in zo'n plat stuk van Nederland woon!

Frankrijk- Cahors - lucienne Booman
Frankrijk - Saint-Lizier - Lucienne Booman
Frankrijk - Cascade - Lucienne Booman

De meeste indruk op mij heeft het Gérardmer in de Vogezen gemaakt. Na een dag regen kwam 's avonds de mist opzetten. Op de foto hieronder zie je de prachtige zonsopkomst van de volgende morgen. Normaal ben ik niet zo'n vroege vogel en heb ik altijd iemand anders nodig om ergens te komen, maar hier stonden wij direct aan het meer dus was het voor mij makkelijker om een keertje te doen.

Mist na regen - Lucienne Booman
Zonsopkomst - Lucienne Booman

De laatste jaren ben ik in de winter bij mijn zus op Curaçao. Vanaf haar terras kun je de zee en de zonsondergang zien, dus dan probeer je dat geweldige uitzicht natuurlijk op verschillende manieren vast te leggen :-)

Curaçao - Lucienne Booman
Curaçao - Lucienne Booman

Vogels vind ik ook heel erg leuk om te fotograferen, maar die zijn vaak heel snel, dus voor mij een echte uitdaging! Ik ben daarom best wel een beetje trots op mezelf dat onderstaande foto's van de kolibrie en visarend op Curaçao gelukt zijn.

Visarend op Curaçao - Lucienne Booman
Kolibrie op Curaçao - Lucienne Booman
Curaçao - Lucienne Booman

Ik heb lang op de half automatische stand gefotografeerd, maar sinds ik een cursus heb gevolgd fotografeer ik eigenlijk alleen nog maar in de M stand.  Ook ben ik Raw gaan gebruiken en met LR kan ik eventueel  minimale correcties toepassen. Ik probeer mijn foto's zo natuurlijk mogelijk te houden. Ik leer nog steeds nieuwe dingen en door naar andermans foto's te kijken krijg ik ook inspiratie om andere mogelijkheden uit te proberen.

 

Ik plaats mijn foto's op twee Instagram accounts. Op @beau_beau1 plaats ik macro, landschappen en mensen. Op @beauxartistic plaats ik mijn compositie foto's. Dat zijn mijn bewerkte foto's, een andere fotohobby van mij, die ik ernaast ben gaan doen omdat ik toch mijn artistieke kant weer op wilde pakken. Op dit account post ik ook mijn tekeningen. 

 

Bedank voor het bekijken van mijn expositie. Ik zou het leuk vinden als je onder de slideshow een reactie achter wil achter laten?

 

Meer foto's van mij zijn te  vinden op Instagram bij @beau_beau1 en mijn compositie foto's en tekeningen kun je vinden op @beauxartistic.

 

Fijne dag, Groetjes Lucienne

BLOGS

 

persoonlijk

 

eigenzinnig

VERRASSEND

 

inspirerend

FOTOBOEKEN

 

passie

 

mooi

LEREN

 

inspirerend