Ingrid Aanen

Ingrid Aanen

Mijn naam is Ingrid Aanen, als geboren en getogen Rotterdamse woon ik sinds tien jaar naar alle tevredenheid in het groene en gastvrije Noord-Brabant.

Fotograferen heb ik altijd gedaan maar pas serieus sinds 2017. Na een basiscursus fotografie heb ik een spiegelreflexcamera gekocht.

 

Ik zie mezelf dus nog als een beginnend fotograaf en ben erg blij dat ik van Peter de ruimte krijg om hier een foto expositie te laten zien.

Zeeuws Knoopje

Na de basiscursus was ik zo enthousiast geworden dat ik alles wilde weten over fotografie. Boeken en tijdschriften gelezen, YouTube-filmpjes bekeken en heel veel oefenen. Eigenlijk is dit nog steeds niet veranderd. Leren en oefenen is toch het leukste dat er is?

Graag ben ik buiten in de natuur, dankbaar voor deze enorme broedkamer van prachtige creaties die ik zo goed mogelijk probeer te vangen met mijn camera.

Natuurgebied De kampina
Natuurgebied De Kampina
Natuurgebied de Maashorst

Tegenwoordig ben ik blij wanneer het heeft geregend. Druppels vind ik heel spannend, tegelijkertijd ook erg moeilijk om ze te fotograferen. De meeste foto’s belanden bij mij in de prullenbak maar een enkele keer maak ik een vreugdesprongetje.

Droombeeld
Roos Schneewittchen
Geranium Rozanne

Heel vaak raak ik geïnspireerd door anderen. Je kunt enorm veel leren door gewoon te kijken naar foto’s van verschillende fotografen.

In zachtheid gevangen (1)
In zachtheid gevangen (2)

Ondanks dat ik heel erg van zachte kleuren houd kan ik zwart wit foto’s ook enorm waarderen. Meestal is het architectuur of straatfotografie die ik in zwart wit bewerk maar een enkele keer is er ook een natuurfoto die zich er mooi voor leent.

Sintmichielsbrug
Deze man maakt er een hele studie van :-)
Sedum in zwart wit

Om na het rustige zwart wit maar even een enorme kleurenknaller erin te gooien, in de natuur vind je alles.

Het licht gevangen

Ondanks mijn verschillende interesses in fotografie merk ik dat ik op dit moment veel met macrofotografie bezig ben.

 

Helemaal sinds ik een macrolens 1:1 van 105mm gekocht heb. Inmiddels ook een basiscursus macro gedaan.

 

Soms zie ik macro’s voorbijkomen van andere fotografen om bij te watertanden, hier wil ik me dus zeker nog verder in ontwikkelen.

Zonnehoedje (deel 1)
Zonnehoedje (deel 2 )
De bessen van Callicarpa

Sinds een paar maanden ben ik begonnen in raw te fotograferen. Wat ben ik daar blij mee. Doordat je met het ruwe materiaal kunt werken heb je de totale controle over de afwerking gekregen in plaats van dat je dat overlaat aan je camera. Wel weer heel veel studiemateriaal erbij om dat goed te doen maar ook heerlijk om mee bezig te zijn.

Elk seizoen heeft geweldige foto mogelijkheden, qua kleur heeft de herfst toch wel mijn voorkeur

Het Speulderbos
Het Speulderbos

En paddenstoelen, zeg nou zelf, die moet je toch gewoon fotograferen?

Rood met witte stippen
Een hele familie
Deze dreumes was maar 4 cm hoog

Door fotografie ben ik veel beter gaan kijken, je leert zien wat een mooie compositie kan worden en details vallen je op. Gelukkig is de fotografie wereld zo uitgebreid dat ik denk ik nooit uitgeleerd raak. Fantastisch om zo met je hobby bezig te kunnen zijn.

Ik hoop dat jullie deze wandeling door mijn fotowereld leuk vonden. Laat gerust een berichtje achter en misschien tot ziens op Instagram of elders. Groet Ingrid.

Sommige van mijn foto’s zijn te koop als wanddecoratie. Meer informatie kun je hier vinden https://ingridaanen.werkaandemuur.nl/nl

BLOGS

 

persoonlijk

 

eigenzinnig

VERRASSEND

 

inspirerend

FOTOBOEKEN

 

passie

 

mooi

LEREN

 

inspirerend