Arie Flokstra

Arie Flokstra

Hallo foto- en natuurliefhebber!

 

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Arie Flokstra, ik ben 53 jaar en ik woon in Beilen in het mooie, natuurrijke, Drenthe.

  

Ik vind het erg leuk dat ik één van de winnaars ben geworden van de fotowedstrijd “Mijn bos” en dat ik hier nu een foto-expositie op Boeksz mag houden.

Op mijn 14e

 

Op mijn 14e ben ik begonnen met fotograferen. Eerst met een heel eenvoudig cameraatje met groothoeklensje. De liefde voor de natuur heb ik met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn wieg stond in een brugwachtershuisje gelegen aan het “Linthorst-Homankanaal”, aan de rand van het landgoed “de Vossenberg” nabij Wijster, dus midden in de natuur!

 

Al het moois wat er te zien was, wilde ik vastleggen. Met alleen een groothoek was ik gedwongen om het vooral bij landschappen te houden, wat me nog steeds het meest boeit. Maar ik wilde meer mogelijkheden, dus toen ik van mijn eerste verdiende geld van mijn zaterdagbaantje een spiegelreflex uitrusting kon kopen, was ik de koning te rijk. Sindsdien was ik nog veel vaker in bos, langs het kanaal, of op de heide te vinden, op zoek naar mooie plaatjes!

 

In veel foto’s vind je dan ook mijn voorliefde voor water en bomen weer terug. Maar meestal draait het om het detail in een foto vind ik. Vandaar dat de macrolens tot de favorieten behoort.

Vier op een rij
Herfstkleuren
Herfst in het bos te Elp

Drenthe

 

Bovenstaande foto’s heb ik met mijn digitale spiegelreflex gemaakt, maar soms maak ik ook gewoon foto’s met mijn telefoon om ze direct op Instagram te kunnen zetten. Ik vind het leuk om mijn foto’s met anderen te delen. Graag wil ik anderen laten zien hoe mooi de provincie Drenthe is! Vooral de herfst is favoriet qua jaargetijde. Doordat de zon lager staat zijn de kleuren veel mooier.

Bargerveen - Mooi Drenthe.
Goudsbloemen
Wisselend bewolkt
Red cloud
Brunstingerplas

Vreselijk balen

Mooie wolkenluchten, daar kan ik enorm van genieten. Als de lucht erg mooi is en ik heb geen camera bij de hand, of geen tijd omdat ik onderweg ben, kan ik vreselijk balen.

Slakken liefde
Zweefvlieg op Pijlkruid
Libel op Pitrus
Zomaar een blad
Clematis
Viervleklibel

Macrofotografie

 

Voor macrofotografie hoef ik niet ver te reizen. We hebben een grote tuin met een vijver. Mijn vrouw moet vaak lachen als ik deze foto’s dan plaats met de hashtag #natuurineigentuin. Ik snap haar wel, maar doe het toch.

De beroemde burcht van Cochem
Bootje in de Moezel

Op pad met ...

 

Soms ga ik op pad met mijn dochter van 17. Ze fotografeert ook graag. Bovenstaande foto’s zijn gemaakt tijdens een boottocht op de Moezel.

 

Erg mooi daar en op maar vier uur rijden van huis! Zeker de moeite waard!

50 tinten groen

Frankrijk

Boerderij in Cabiac in Frankrijk
Blauwzwarte Houtbij
Bloemen

Ontspanning

 

Als we in de zomer met het hele gezin op vakantie gaan trek ik er meestal ook een paar dagen alleen op uit en sleep ik mijn complete uitrusting met me mee. 

 

Dan laat ik vrouw en kinderen achter op de camping en verken ik de omgeving.

Even een momentje voor mezelf. Fotograferen is voor mij vooral ontspanning.

Uitzicht omgeving Ambroix
Zwartwit met rode bes
Boomstronk

Zwart/wit

 

Vroeger deed ik veel meer zwart/wit. Ik had een eigen doka. Nu gebruik ik zwart/wit sporadisch, maar ik vind het nog steeds leuk. Het kan de foto net wat meer geven ondanks dat kleuren ontbreken.  Zwart/wit met een enkel gekleurd detail vind ik ook erg mooi. Vroeger was dat een heel werk. Tegenwoordig met een app zo gepiept!

Vervallen schuur te Kraloo
Duin in zwartwit

Bedankt  

Bedankt voor het bekijken van mijn expositie hier op Boeksz.com. Ik hoop dat je er inspiratie aan ontleent!

Ik zou het zeer waarderen als je onderaan de slideshow een reactie zou willen achterlaten. Ben je benieuwd naar meer foto’s van mij? Kijk dan op Instagram: @flokkie65

 

Groet, Arie

BLOGS

 

persoonlijk

 

eigenzinnig

VERRASSEND

 

inspirerend

FOTOBOEKEN

 

passie

 

mooi

LEREN

 

inspirerend